Özgeçmiş Hazırlama




Mümkün olduğunca kısa ve öz bir özgeçmiş hazırlayın. Başvurduğunuz sektöre özel dil kullanmaya özen gösterin. Kuvvetli yönlerinizi dikkat çekecek şekilde yazmanız özgeçmişinizin diğer başvurulardan ayırdedilmesini sağlayacaktır. İmla ve yazım kurallarına dikkat edilmelidir. Mümkün olduğunca kişisel ifadeler yazılmamalıdır.
Ustaca bir özgeçmiş oluşturmak için işverenin hangi bilgileri görmek istediğini sezip, mevcut özelliklerinizden işveren tarafından değer taşıyabilecek olanları yazın. Özgeçmişinize fotoğraf eklemeniz istenmişse fotoğrafınızın sizin en doğal halinize yakın dikkat edin.
İşletmelerin insan kaynak yöneticileri, deneyimli aday arayışı söz konusu olduğunda, geçmiş iş tecrübeleri ve niteliklere dikkat ederler. Adayın CV’si içerisinde yer alan bilgilerin pozisyonla ilgili aranan kriterleri karşılayıp karşılamadığına bakılır.
Deneyimsiz aday alımlarında ise, işe alım kriterleri ile ön yazı bilgisi birlikte değerlendiriliyor. Ön yazı içerisinde adayın iş hayatına başlamak istediği sektör, çalışmak istediği alan ve çalışma ortamı ile ilgili görüşleri bulunması önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder